E-kirjat

Mikä on e-kirja?

Sähköinen kirja tai e-kirja on tiedosto, joka sisältää kirjan digitaalisessa muodossa. Lukeakseen e-kirjan tarvitaan elektroninen lukulaite (joka muistuttaa tavallista tablettia), älypuhelin, tietokone tai tabletti.

E-kirja tarjoaa saman sisällön kuin fyysinen kirja mutta on muodoltaan sivuton, elektroninen, ohut, tablettia muistuttava tietokone.

Miksi E-kirja?

E-kirja on kätevä monesta syystä.

Pieni lukulaite tai tietokone mahduttaa sisäänsä valtavan määrän kirjoja, mikä on erityisesti matkustaessa ylellistä. E-kirjan avulla kirjoja ei myöskään kerry kulmiin pölyämään.

Sen lisäksi e-kirjaa hakiessa ei tarvitse poistua kotoa, vaan kirjan saa käyttöönsä muutamalla klikkauksella.

E-kirja vai tavallinen, perinteinen kirja?

Tavallisessa kirjassa on tunnelmaa. E-kirja säästää tilaa ja matkapainoa ja on nopea vaihtoehto lukuinnokkaalle. Molemmissa on puolensa.

On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät tavalliset kirjat ja e-kirjat käy veristä sotaa keskenään – e-kirja on moderni vaihtoehto, ja kehitystä voi verrata musiikkiin, jossa vinyyli vaihtui kasettiin, kasetti cd-levyyn ja tämä lopulta mp3 ja muihin tiedostoihin.

Tarinankerronta ja kirjallisuuden perinteen jatkaminen on sekä tavallisten kirjojen että e-kirjojen keskeinen toive ja tehtävä. Lukeminen saa uusia muotoja, mikä tarkoittaa sitä, että lukuperinne elää ja voi hyvin.

Onko tietokoneelta lukeminen hyväksi?

E-kirjojen yleistyessä tietokoneruudun tuijottelu ja sen terveysvaikutteet puhuttivat erityisen paljon.

Sähköisten kirjojen suosion kasvaessa lukulaitteiden kehitys on kuitenkin ollut ydinkysymys.

Modernit lukulaitteet on suunniteltu olemaan rasittamatta silmiä tai vaikuttamatta vointiin negatiivisesti.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Me olemme koonneet oppaan, jotta sinä löydät juuri sinun tarpeillesi parhaan palvelun! Ilmaiset äänikirjat sekä maksulliset jäsenyydet kuten myös muun kieliset äänikirjat löydät täältä: