Hyvä äänikirja kulkee mukana läpi arjen ja elämän

Mikä on äänikirja?

Äänikirja on kirja tai kirjallinen teos, joka on tallennettu äänimuotoon.

Ääneen luettu teos eroaa kuunnelmasta ja radioteatterista, sillä tekstiä ei dramatisoida eikä siihen lisätä lukijan ajatuksia tai kommentteja.

Miten äänikirja toimii?

Äänikirjaa kuunnellaan samalla tavalla kuin musiikkia – se toistetaan musiikki- tai muussa elektroniikkalaitteessa, kuten esimerkiksi puhelimessa. Äänikirjan voi – kuten tavallisen kirjan tai musiikkia – lainata sekä ostaa.

Kenelle se sopii?

Äänikirja sopii monelle. Se kehitettiin alun perin näkövammaisia varten. Myös monet seniorit, jotka kärsivät heikentyneestä näöstä, suosivat äänikirjaa.

Sen lisäksi äänikirja on suosittu valinta paljon autoa ajaville tai mahdollisimman vähällä matkatavaralla reissaaville. Myös lapsille, jotka eivät vielä osaa lukea, äänikirja on oiva tarinanlähde.

Äänikirja ennen ja nyt

Äänikirja ei ole uusi ilmiö, vaan on pitkään ollut olemassa kasetti- ja cd-muodossa.

Äänikirjan hurjiin mittakaavoihin kasvanut suosio lienee kuitenkin tekniikan ja älypuhelimien nopean kehityksen ansiota. Ääni- ja e-kirjasovellukset ovat monella tapaa modernille, kiireiselle ja liikkeellä olevalle ihmiselle ihanteellinen ratkaisu nauttia nyky- ja klassikkokirjallisuudesta.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Me olemme koonneet oppaan, jotta sinä löydät juuri sinun tarpeillesi parhaan palvelun! Ilmaiset äänikirjat sekä maksulliset jäsenyydet kuten myös muun kieliset äänikirjat löydät täältä: